Vierkante of ronde tuintafel: De voors en tegens van beide opties

U hebt eindelijk de perfecte buitenruimte gevonden die bij uw huis past. Of het nu gaat om een privéterras, een dakterras of een zonnige tuin, het is voor u de ideale plek om buiten te eten en te entertainen. Dus wat zijn uw volgende stappen? Gelukkig zijn er zo veel verschillende ontwerpen beschikbaar dat u precies de juiste voor uw woning kunt kiezen. Een van de eerste dingen die u moet overwegen is of u een tafel voor binnen of voor buiten wilt. Beide hebben hun voor- en nadelen; hier zetten we de voor- en nadelen van elke optie op een rijtje zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over wat voor u het beste is. De tuintafel outlet dient u graag van advies.

Waarom kiezen voor een ronde tuintafel?

Ronde tafels hebben een paar duidelijke voordelen. Ze zijn ideaal om de ruimte te maximaliseren omdat er meer gasten aan kunnen zitten dan aan vierkante tafels, maar ze overheersen de ruimte niet. Ze zijn ook ideaal voor grotere gezelschappen, omdat ze kunnen worden uitgebreid met bladen of extra tafels, of zelfs door een ronde tafel te gebruiken met bladen aan een of beide zijden. Ronde tafels zijn vaak betaalbaarder dan vierkante tafels van dezelfde kwaliteit. Daarom worden ze vaak gebruikt voor alledaagse diners, terwijl vierkante tafels kunnen worden gereserveerd voor speciale gelegenheden. Ronde tafels zijn over het algemeen veelzijdiger dan vierkante tafels, omdat ze zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt en in vrijwel elke omgeving goed staan.

Waarom een vierkante tuintafel kiezen?

Vierkante tafels zijn perfect voor kleinere ruimtes. Ze zijn ideaal voor buitenpatio’s omdat ze de buitenruimte niet domineren zoals een ronde tafel zou kunnen doen. Ze zien er binnenshuis ook geweldig uit, vooral als je een open concept hebt. Vierkante tafels kunnen worden aangekleed of gedecoreerd, afhankelijk van uw inrichting en de gelegenheid. Een vierkante tafel kan ook worden gebruikt voor grote feesten door eenvoudig extra bladeren toe te voegen. Net als ronde tafels zijn vierkante tafels vaak betaalbaarder dan hun tegenhangers. Ze hebben ook meer randopties, zoals vierkante of rechte lijnen of geschulpte of ronde hoeken. Vierkante tafels kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt en passen in vrijwel elke omgeving.

Waarom u ronde tafels zou willen vermijden

Ronde tafels zijn een goede optie om de ruimte te maximaliseren en meer mensen rond de tafel te plaatsen. Een vierkante tafel kan echter worden uitgebreid zodat er meer gasten aan kunnen zitten. Daarom is het misschien geen goed idee om ronde tafels te vermijden als u vaak grote groepen over de vloer krijgt. Als u een strakke, moderne look wilt creëren, kan een ronde tafel eerder een doorn in het oog zijn dan een stijlvolle aanwinst voor uw huis. Als je geen grote buitenruimte hebt, zul je ronde tafels waarschijnlijk willen vermijden. Als je twee of drie ronde tafels bij elkaar zet, nemen ze veel ruimte in beslag. Een vierkante tafel daarentegen neemt minder plaats in. Als je jonge kinderen hebt, kan een ronde tafel een veiligheidsrisico vormen.

Waarom je vierkante tafels zou kunnen vermijden

Als je een strakke, moderne look wilt creëren, dan is een vierkante tafel waarschijnlijk niet de beste optie. Hoewel er een aantal mooie vierkante tafels zijn, zijn ze niet zo gebruikelijk als ronde tafels. Als je jonge kinderen hebt, kan een vierkante tafel een veiligheidsrisico vormen. U kunt vierkante tafels beter vermijden als u kleine kinderen in huis heeft. Als u niet veel buitenruimte heeft, zult u vierkante tafels waarschijnlijk willen vermijden. Ze nemen veel ruimte in beslag als ze in elkaar worden gezet. Een ronde tafel daarentegen neemt minder plaats in.

Samenvatting

Als je probeert een elegante, moderne look te creëren, dan is een vierkante tafel misschien de betere keuze. Ook bij een loungeset past vaak beter een vierkante tafel. Neem eens een kijken in de loungeset outlet voor een goede tafel. Als je een kleine buitenruimte hebt en een strakke tafel wilt, dan is een vierkante tafel de juiste keuze. Als je vaak grote groepen over de vloer krijgt, of als je jonge kinderen hebt, dan is een ronde tafel misschien een betere optie. Houd deze punten in gedachten als u gaat winkelen voor tuintafels. Kies de tafel die het beste bij uw huis en levensstijl past, en u zult er nog jaren plezier van hebben.