Hoe maak je van je tuin een insectenparadijs

Het is geen geheim dat planten en insecten hand in hand gaan. De bestuiving en zaadverspreiding door insecten zijn essentieel voor het overleven van de meeste plantensoorten op lange termijn. Insecten worden zelfs de “derde partner van het pand” genoemd. Ga eens langs een tuincentrum bij u in de buurt voor meer informatie.

Ken uw insecten

Maar wist u dat er alleen al in Noord-Amerika meer dan 400.000 verschillende soorten insecten zijn? Dat is een hoop om bij te houden! Het verschil weten tussen de verschillende soorten insecten kan een grote invloed hebben op uw tuin. Zo helpen sommige soorten insecten ongedierte op afstand te houden, terwijl andere soorten planten eten en ziekten verspreiden. Als u uw insecten kent, kunt u bepalen welke goed zijn voor uw tuin en welke er ver uit de buurt moeten blijven.

Hier is een lijst van enkele veel voorkomende insectensoorten voor uw tuin:
– Lieveheersbeestjes – nuttig voor het wegwerken van bladluizen
– Spatvliegen – eten veel verschillende soorten ongedierte
– Bidsprinkhaan – eet veel ongedierte en eet andere schadelijke insecten
– Bijen – bestuift bloemen
– Kevers – eten schimmels, rottende planten en ander organisch materiaal
– Vliegen – verspreiden plantenziekten.

Bij tuincentrum Welkoop kunnen ze u er alles over vertellen.

Kweek de juiste planten

Om van je tuin een insectenparadijs te maken, moet je planten kweken die aantrekkelijk zijn voor de soorten insecten die in jouw gebied leven. Als je in het noordoosten woont en een tuin hebt met fruitbomen, bijvoorbeeld, dan zou je bloemen kunnen planten die nectar of stuifmeel bieden. Op die manier kunnen de insecten tijdens een lange dag werken even langskomen om wat energie op te doen.

Verschillende soorten insecten hebben verschillende voorkeuren als het gaat om het eten van planten. Bijen geven bijvoorbeeld de voorkeur aan bloemen met een diepe buisvorm, terwijl vlinders de voorkeur geven aan buisvormige bloemen met levendige kleuren. Zorg ervoor dat u onderzoek doet naar de soorten insecten in uw omgeving voordat u uw tuinontwerp maakt!

Creëer de juiste habitat

Het creëren van de juiste habitat is essentieel voor het aantrekken van insecten. Er zijn een paar dingen die je kunt doen en vermijden om die zo belangrijke bestuivers aan te trekken. Inheemse planten planten . Inheemse planten zijn het aantrekkelijkst en bieden de beste kans op voedsel en beschutting. Houd het schoon. Als je in een gebied woont met veel vervuiling, houd je tuin dan zo schoon mogelijk. Dit om insecten aan te moedigen te blijven. Vermijd pesticiden.  Als het gaat om pesticiden, heb ik het niet alleen over ze uit je tuin houden. Pesticiden die op andere eigendommen terechtkomen, kunnen bijzonder schadelijk zijn voor de natuurlijke populatie van insecten daar. Introduceer waterpartijen. Creëer enkele waterpartijen zoals vijvers of vogelbaden in uw tuin voor insecten die water nodig hebben om te overleven.

Voeg een beetje natuur toe

naar uw tuin Als u uw tuin wat insectvriendelijker wilt maken, zijn er een paar stappen die u kunt nemen. Je kunt bijvoorbeeld een vogelbad of vijver toevoegen om insecten aan te trekken. Je zou zelfs kunnen merken dat de planten in je tuin meer insecten gaan aantrekken als er regen of vocht in de buurt is. Je kunt ook een insectenhotel maken door van de binnenkant van een oude doos een blokhut te maken waar insecten in kunnen leven. En als u echt op zoek bent naar manieren om uw eigendom insect-vriendelijk te maken, kunt u bloemen planten met nectar -producerende bloemen en fruitbomen voor vogels en andere dieren. Welke methode u ook kiest, het planten van bloemen en het toevoegen van waterbronnen is een manier om meer insecten in uw tuin aan te moedigen!

Zorg voor veel licht in de tuin

Een van de belangrijkste dingen voor elke tuin is te zorgen voor veel licht. Insecten hebben licht nodig om te kunnen zien en uw planten zullen beter gedijen als ze worden bestoven door insecten.

Vergeet niet water te geven

uw planten Uw planten water geven is een must om uw tuin gezond te houden. Als je het laat gaan, zal de plant beginnen uit te drogen en uiteindelijk sterven. Hoe meer water je je planten geeft, hoe meer beestjes er zullen komen. Zorg er wel voor dat je ze niet te veel water geeft!