De voor- en nadelen van kunstkerstbomen

Kunstkerstbomen hebben veel voordelen ten opzichte van hun natuurlijke tegenhangers. Ze geven geen bladeren en naalden af, ze branden uw huis niet af, en ze vervallen niet binnen een jaar. Klinkt als een geweldige deal, toch? Er zijn echter ook enkele negatieve aspecten aan kunstbomen. Laten we beide kanten bekijken, zodat u kunt beslissen welke optie dit jaar voor u het meest zinvol is.

Alles wat je moet weten over kunstmatige kerstbomen

Kunstkerstbomen zijn er in verschillende stijlen. Het meest voorkomende type kunstboom is de “dennenboom”, en vele andere soorten bomen worden nagemaakt om kunstbomen te maken. De laatste jaren is het aanbod van kunstbomen enorm gegroeid. Bedrijven voegen nieuwe functies toe aan hun bomen, waardoor ze aantrekkelijker worden voor de consument. Kunstkerstbomen hebben een lange weg afgelegd van de traditionele groene boom. Vandaag de dag kunt u een grote verscheidenheid aan kleuren, vormen en maten van kunstkerstbomen vinden. Van traditionele sparren tot palmbomen, kunstkerstbomen zijn er in de meest uiteenlopende kleuren. Als u een kunstkerstboom wilt gebruiken, kunt u kiezen uit vele soorten en stijlen.

Waarop te letten bij het kopen van een kunstboom

Voordat u een kunstkerstboom koopt, moet u goed kijken naar de naalden, de constructie en het soort boom dat u wilt. Hier zijn enkele tips om u te helpen de perfecte boom te kiezen. Kijk goed naar de naalden van de boom. Zorg ervoor dat ze er niet te glanzend uitzien, want dat kan een teken zijn dat ze van plastic zijn. Let op de constructie van de boom. Sommige bomen gebruiken metalen of plastic onderdelen voor de constructie. Probeer bomen te vinden met een herbruikbare standaard. Als u een standaard gebruikt, zorg er dan voor dat deze stevig genoeg is om de boom te ondersteunen. U wilt niet dat de boom omvalt en uw huis beschadigt. Sommige bomen worden geleverd met ornamenten. Als u een kunstboom koopt, zorg er dan voor dat de ornamenten er niet goedkoop uitzien.

De voordelen van kunstkerstbomen

Kunstbomen zijn geweldig voor mensen die een handigere kerstboom willen. Er zijn geen problemen met water geven, schoonmaken of het vinden van de juiste plek voor uw boom. Als u een kunstboom koopt, hoeft u zich geen zorgen te maken over het water geven of het verplaatsen naar een betere locatie. Kunstbomen zijn ook brandveilig. Veel natuurlijke kerstbomen, waaronder de populaire dennenboom, zijn licht ontvlambaar. Als u kleine kinderen of huisdieren hebt, wilt u het risico van brand vermijden. Kunstbomen kunt u direct na Thanksgiving ophangen. Als u de feestdagen met veel familie en vrienden viert, heeft u misschien geen tijd voor een traditionele kerstboom.

De nadelen van kunstkerstbomen

De nadelen van kunstbomen zijn gering, maar wel belangrijk om op te merken. Het eerste nadeel is dat je de frisse geur van dennenhout niet kunt voelen. De frisse geur van dennenhout is een van de beste aspecten van een echte kerstboom. Helaas hebben kunstbomen niet dezelfde geur. Kunstbomen gaan niet zo lang mee als echte bomen. Als u van plan bent uw kerstboom tien jaar te laten staan, kunt u beter een echte boom kopen. U kunt ook kunstbomen gebruiken als u uw boom niet zo lang wilt laten staan. Je moet je boom zorgvuldig opbergen. Als je hem niet goed opbergt, kan hij beschadigd raken of breken.

Beslissen tussen echte en nep kerstbomen

Voordat u besluit een echte of een kunstboom te kopen, moet u nadenken over uw decoratiestijl. Als u het uiterlijk van uw huis elk jaar wilt veranderen, is een kunstboom misschien een betere optie. Echte bomen hebben de neiging om er jaar na jaar hetzelfde uit te zien, dus zijn ze beter voor mensen die elk seizoen dezelfde kerstboom willen. Echte bomen gaan langer mee dan kunstbomen. Sommige kunstbomen gaan echter net zo lang mee als echte bomen. Er zijn bomen met 10 jaar garantie. Echte bomen moeten worden bewaterd, maar kunstbomen niet. Echte bomen ruiken beter dan kunstbomen. Sommige kunstbomen hebben geuren die een verse dennenboom proberen na te bootsen, maar ze ruiken niet zo lekker als de echte of vlaggenmast kerstbomen.

Verpakking

Als u een echte kerstboom koopt, moet u hem inpakken en opbergen gedurende de rest van het jaar. Je hebt iets stevigs nodig om je boom in op te bergen. Kunstbomen hoeven niet te worden opgeslagen, dus die kunt u in elke doos stoppen die u in huis heeft staan. Echte bomen zijn sterker dan ze lijken, dus je hebt niets speciaals nodig om ze op te bergen.