De 7 beste manieren om uw vijver schoon te houden

Een Oase vijverpomp schoonhouden is geen gemakkelijke taak. Vijvers herbergen veel organismen, en deze zullen blijven groeien als de vijver eenmaal is aangelegd. U kunt algengroei voorkomen door uw vijver te onderhouden en nuttige bacteriën te introduceren. Hoewel het geen exacte wetenschap is, zijn er enkele dingen die u kunt doen om uw vijver schoon te houden. Hier bekijken we de 7 beste manieren om een kleine vijver zonder al te veel moeite schoon te houden.

Uw vijverfilter laten werken

Vijverfilters zijn ontworpen om het water te reinigen zodat u de vissen en andere waterdieren in de vijver kunt zien. Ze filteren het water uitstekend, maar ze hebben nog een andere belangrijke functie. Ze helpen uw vijver schoon te houden door vuil op te vangen voordat het de kans krijgt naar de bodem te zinken. Het filter is een mechanisch filter, wat betekent dat het mechanische kracht gebruikt om deeltjes zoals bladeren, kleine visuitwerpselen en ander vuil in het water te verwijderen. Buitenvijverfilters zijn net zo belangrijk als binnenvijverfilters. Als u een buitenvijver exploiteert, moet u ervoor zorgen dat u een filter in het water installeert. Filters verwijderen uitstekend vuil voordat het de kans krijgt in uw vijver te komen, zodat het zich niet ophoopt en uw pomp verstopt.

Laat het filter overdag draaien

Als u een binnenfilter hebt, kunt u de hoeveelheid vuil die het filter opvangt vergroten door het overdag te laten werken. Dit is de beste tijd voor een filter om deeltjes op te vangen, omdat het licht ze aantrekt. Als u uw filter ‘s nachts laat werken, zal hij aanzienlijk minder vuil opvangen, dus is het een goed idee om hem overdag te laten werken. Omdat uw filter veel dingen opvangt die u niet in uw vijver wilt hebben, moet hij een manier hebben om al dat materiaal kwijt te raken. De meeste filters hebben een mandje in het midden dat u kunt verwijderen om het afval eruit te gooien. Zo blijft uw filter schoon en is hij efficiënter.

Planten en waterplanten toevoegen

Door waterplanten aan uw gekochte vijver toe te voegen kunt u de voedingsstoffen en chemicaliën die zich in het water ophopen uitfilteren. Hierdoor kunnen algen, een plantensoort, gaan groeien. Het toevoegen van waterplanten helpt de hoeveelheid voedingsstoffen in het water te verminderen, waardoor algen niet kunnen groeien en uw vissen een geschiktere leefomgeving krijgen. Algen zijn misschien lelijk, maar niet schadelijk voor vissen, planten of mensen. Het kan echter wel lastig zijn om ze te verwijderen. Als u merkt dat uw vijver iets te groen wordt, kunt u voorkomen dat algen verder groeien door waterplanten aan uw vijver toe te voegen. Als u geen groene vingers heeft, kunt u waterplanten kopen in een tuinwinkel. Enkele waterplanten die helpen voedingsstoffen te verwijderen en uw vijver te reinigen zijn watersla, hoornblad en eendenkroos.

Conclusie

Uw vijver schoonhouden is om vele redenen belangrijk. Het maakt uw vijver aantrekkelijker en houdt uw vissen gezond en gelukkig. U hoeft niet veel te doen om uw vijver schoon te houden. Het enige wat nodig is, is een beetje moeite en de bereidheid om af en toe wat werk te verzetten. Als u uw vijver eenmaal hebt aangelegd, vergt hij weinig onderhoud en wordt u beloond met een prachtige, ontspannende aanwinst voor uw achtertuin of terras.