Hoe voeg je geluid toe aan je tuinplanten

Een symfonie van geluiden in uw tuin is een geweldige manier om uw ruimte tot leven te laten komen. Kolibries maken opzienbarende roep, cicadeliederen zijn aanhoudend en insectenhuizen trekken een verscheidenheid aan dieren in het wild aan. Waterpartijen voegen ook een rustgevende achtergrond toe. Waterornamenten worden onderbroken door bamboe of metalen klokkenspel, terwijl planten een verscheidenheid aan geluiden produceren. Lees verder om meer te weten te komen over de vele manieren waarop u geluid aan uw tuin kunt toevoegen.
Aloë vera

Het kweken van aloëplanten in je tuin vereist enige basiskennis over plantenverzorging. De plant geeft de voorkeur aan goed doorlatende grond en dient in een terracotta pot te worden geplant. Je kunt aloë ook in potten of containers kweken. Om aloëplanten in potten te kweken, moet je Miracle-Gro(r) Cactus, Palm & Citrus Potting Mix of Garden Soil voor Cactus, Palm & Citrus gebruiken. Aloëplanten zijn ook vatbaar voor plagen.
Castorboon

Als je overweegt ricinusboon als tuinplant te kweken, heb je geluk. Deze plant is veelzijdig, groeit tot vier of vijf voet lang en tot vijftien voet in één groeiseizoen. De grootte is afhankelijk van de regio en kan variëren van twee tot vier voet breed. De plant kan in tropische klimaten wel veertig voet hoog worden. Er zijn verschillende soorten ricinusbonen en de zaden kunnen worden geplant uit zaadcatalogi. De hoogste en kortste vormen van deze plant kunnen een hoogte van acht voet bereiken, maar kunnen tot vier voet breed worden.
Lavendel

Eenmaal gevestigd, zijn lavendel relatief winterhard. De malse rassen gaan slechts vijf jaar mee, terwijl hardere rassen tot 20 jaar kunnen groeien. Om uw planten te laten bloeien, kunt u in de late zomer of vroege herfst stekken nemen. Het oogsten van lavendel begint met het afknijpen van de bloeiende aren net boven de bladeren. De stelen moeten dun en houtachtig zijn. Zorg ervoor dat de planten vochtig en goed gedraineerd zijn voordat u ze verplant. Het oogsten van lavendelbloemen kan het beste aan het einde van de middag of laat in de ochtend worden gedaan.
Mediterrane wolfsmelk

Een van de best bloeiende tuinplanten voor in de border is de mediterrane wolfsmelk. Deze vaste plant heeft grote, wasachtige gele schutbladen zonder fijne bloembladen. Het pluimachtige blad spiraliseert rond stengels als flessenborstels. Inheems in de Middellandse Zee, geeft wolfsmelk de voorkeur aan een warm, droog klimaat. In de tuin gedijt het in een rotsachtige, op zand gebaseerde bodem. De plant verdraagt ​​ook wat schaduw, maar doet het niet goed in vochtige, warme klimaten.
schoonheidsbes

De beautyberry is een struik die zowel binnen als buiten gekweekt kan worden. De bessen blijven tot ver in de winter aan de struik. Deze plant is zeer voedzaam voor vogels omdat ze een belangrijke voedselbron zijn. Beautyberry groeit tussen de 4 en 6 voet lang met een spreiding van 3-5 voet. De struik groeit het beste in vruchtbare leem, maar is aan te passen aan de meeste grondsoorten. Beautyberry houdt van volle zon tot halfschaduw en geeft de voorkeur aan vijf tot zes uur per dag in de volle zon.
Mimosa

Een mooie, geurige tuinplant, de mimosabloem is meer dan 2,5 cm lang. Hij verschijnt in trossen bloemen van eind april tot begin juli. De bloemen zijn geurend en hebben een mooie poederroze tint. De bloemen zijn ook heerlijk geurig en kunnen het uiterlijk van suikerspin, vuurwerk of vuurwerk nabootsen. Mimosa’s verdragen een breed scala aan bodemgesteldheid, waaronder zoutnevel en voedselarme grond.