Voeg smaak en kleur toe aan uw tuin met tuinplanten

De juiste tuinplanten kunnen geur, kleur en zelfs geluid toevoegen aan je huis. Je kunt kiezen uit planten met veel verschillende geuren, of planten die een vurig schouwspel zullen creëren. Je kunt zelfs planten kiezen die bijen aantrekken. Maar zorg ervoor dat je zorgvuldig kiest! Sommige van deze planten zijn giftig, dus wees voorzichtig! Je wilt ze niet in je tuin doden! Hier zijn een paar ideeën:
Planten met verschillende geuren

Tuinplanten met verschillende geuren zijn geweldig om bestuivers aan te trekken. Kamperfoelie is bijvoorbeeld een vaste plant die op een schutting of in een bak groeit. Het produceert een zoete geur en de bloemen ruiken naar popcorn. Munt is ook goed voor het op smaak brengen van zomerse gerechten en drankjes. Het kan in containers worden geplant, hoewel het de neiging heeft zich te snel te verspreiden. Hieronder staan ​​enkele planten met verschillende geuren.
Planten met een vurig display

Vuurpuntige planten zijn al lang een populaire manier om kleur aan een tuin toe te voegen. Bird-of-Paradise is zo’n plant met levendige oranje en paarse bloemen. Hoewel deze plant vaker binnen wordt gekweekt, kan hij in de zomer in warmere klimaten buiten worden gehouden. Het wordt niet aanbevolen voor koude klimaten. Kalanchoë thyrsiflora is een andere vetplant met rood getinte peddelachtige bladeren.
Planten die bijen aantrekken

Vingerhoedskruid is de klassieke keuze van tuinplanten die bijen aantrekken. Deze bloemen bieden een overvloedige aanvoer van stuifmeel en zijn vooral aantrekkelijk voor langtongige bijen. U kunt kiezen tussen meerjarige en tweejarige soorten. Beide hebben verschillende zorg en neigingen nodig. Dahlia’s zijn ook populair geworden. Ze zijn gemakkelijk te kweken en hebben heldere, kleurrijke bloemen. Je kunt deze planten zelfs in containers of bloembakken laten groeien.
Planten die giftig zijn

Naast het vergiftigen van mensen en huisdieren, kunnen sommige veel voorkomende tuinplanten ook gezondheidsrisico’s opleveren voor wilde katten. Een van de meest voorkomende voorbeelden is de krokus, die gemakkelijk groeit in warme klimaten. Deze plant is echter ook zeer giftig en kan verlies van eetlust en zelfs epileptische aanvallen veroorzaken als ze door wilde katten worden gegeten. Narcissenbollen kunnen ondertussen leiden tot ademhalingsproblemen, buikpijn en braken.
Planten die goed zijn voor een zintuiglijke tuin

Een zintuiglijke tuin kan geurende planten en andere elementen bevatten die de reukzin stimuleren. Rozen, lavendel, munt, salie en kamperfoelie zijn uitstekende opties, evenals planten met sterke geuren. Een zintuiglijke tuin moet ook elementen bevatten die contrasten in geluiden creëren, zoals stromend water. Het toevoegen van inheemse wilde bloemen zal ook bestuivers aantrekken, zoals bijen en vlinders.
Makkelijk te kweken planten

Komkommers zijn een van de gemakkelijkst te kweken tuinplanten en kunnen in een kleine ruimte een overvloedige oogst opleveren. Kweek een enkele struik om te beitsen of een lange rij voor het snijden van variëteiten. Voordat u met uw plantproces begint, moet u de instructies op het etiket lezen en deze zorgvuldig volgen. GardenTech- en UltraGreen-merken bevatten richtlijnen over hoe vaak te bemesten en intervallen voor de oogst.