Hoe artose bij uw hond te behandelen

Als uw hond ouder wordt, kunnen zijn gewrichten pijn gaan doen en pijnlijk aanvoelen. Dit is een onvermijdelijk onderdeel van het verouderingsproces, maar gelukkig zijn er een aantal dingen die u kunt doen om het lijden van uw hond te verlichten en de kwaliteit van zijn leven te verbeteren. Artrose bij de hond wordt ook wel arthiritis genoemd, en treft naar schatting 25% van alle honden in de leeftijd van 11-12 jaar. Artrose bij honden, ook wel bekend als artrose, is een pijnlijke aandoening die vooral oudere huisdieren treft. Maar het kan ook worden vastgesteld bij jongere dieren die zijn blootgesteld aan stressvolle situaties, zoals springen van hoge plaatsen of langdurig overgewicht.

Wat is artrose bij honden?

Artrose bij honden is een degeneratieve gewrichtsaandoening die ontsteking van de gewrichten veroorzaakt. Deze ontsteking leidt tot veranderingen in het kraakbeen en het bot, waardoor de gewrichten van uw hond niet meer soepel kunnen bewegen. De vier meest voorkomende vormen van artrose bij honden zijn: -Hydrops -Septische Artritis -Traumatische Artritis -Necrotiserende Artritis

Hoe wordt de diagnose artrose bij honden gesteld?

Artrose bij honden wordt vastgesteld wanneer uw dierenarts een ontsteking van het gewricht vaststelt en een verlies van kraakbeen tussen de botten. De diagnose kan ook worden bevestigd door het nemen van röntgenfoto’s van het aangetaste gewricht. De pijn die gepaard gaat met artrose bij honden wordt vaak verergerd door weersveranderingen, lichaamsbeweging of gewichtstoename. Wanneer u naar uw dierenarts gaat voor de periodieke controle van uw hond, zal hij een grondig lichamelijk onderzoek uitvoeren om te bepalen of hij last heeft van artritis. Hij kan ook röntgenfoto’s maken en bloedonderzoek laten doen om andere oorzaken van zijn symptomen uit te sluiten.

Hoe kunt u uw hond helpen om met artritis om te gaan?

Artritis bij honden is een progressieve aandoening die na verloop van tijd erger zal worden. U kunt uw hond helpen om met artritis om te gaan door een aantal veranderingen in zijn levensstijl aan te brengen, zoals: – Uw hond een gezond dieet te geven – Beperking van lichamelijke activiteit en verlichting van de pijn veroorzaakt door artritis – Verwijderen of vermijden van huishoudelijke artikelen die uw hond pijn kunnen doen, zoals vloerbedekking of trappen – Het gebruik van mobiliteitshulpmiddelen om uw hond te helpen zich vrijer te bewegen De beste manier om artritis bij honden te behandelen is hun leven zo comfortabel mogelijk te maken. Dit betekent dat ze gezond moeten eten, hun lichamelijke activiteit moeten beperken en ervoor moeten zorgen dat ze mobiliteitshulpmiddelen hebben zodat ze zich vrijer kunnen bewegen.

Natuurlijke remedies om artritis pijn bij honden te verlichten

1. Omega-3 vetzuren 2. Glucosamine supplementen 3. Geactiveerde houtskool 4. Kurkuma supplementen 5. Probiotica 6. Kruidenmiddelen zoals cayenne- of boswellia-extract

Conclusie

Artose bij honden is een onvermijdelijk onderdeel van het verouderingsproces. Maar gelukkig doet goed hondenvoer, zoals Acana hondenvoer, een heleboel om het te voorkomen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die u kunt doen om uw hond te helpen zijn aandoening onder controle te krijgen en zijn levenskwaliteit te verbeteren. Als uw hond tekenen van artritispijn vertoont, neem dan meteen contact op met uw dierenarts.