Hoe u uw eigen tuin kunt laten groeien?

Afgezien van het verlagen van uw boodschappenrekening, maakt het verbouwen van uw eigen voedsel uw dieet ook duurzamer. In plaats van in de winkel gekochte producten te kopen, kunt u uw eigen producten kiezen, waardoor u geld bespaart. Ook kunnen biologisch geteelde producten gezonder zijn dan conventioneel geproduceerd voedsel. Lees meer over de gezondheidsvoordelen van biologische producten in dit artikel. Na het lezen van dit artikel ben je goed op weg om je eigen voedsel te verbouwen! En als tuinieren nieuw voor je is, wees niet bang! Tuinieren is leuk en verrassend eenvoudig.
bodemstructuur

Bodemstructuur verwijst naar de rangschikking van deeltjes in de bodem. Deze deeltjes worden bij elkaar gehouden door calcium, klei en humus. Idealiter zijn er grote ruimtes tussen de aggregaten om water- en luchtcirculatie mogelijk te maken. De structuur van kleigronden is echter zelden ideaal, dus het is belangrijk om voor het planten in organische stof te werken. Naast het verbeteren van de bodemstructuur kan het ook de groeiomstandigheden van de plant verbeteren. In dit artikel worden de drie soorten bodemstructuur en hun kenmerken besproken.

De basisfunctie van de bodemstructuur is het leveren van voedingsstoffen voor planten. Naast water hebben planten zuurstof en voedingsstoffen nodig. Deze worden geleverd door de wortels. Een goede bodemstructuur levert deze elementen aan de planten. Het zorgt er ook voor dat lucht en water de wortels van de planten kunnen bereiken. Een goede bodemstructuur bevordert ook een goede afwatering en is van vitaal belang voor een gezonde tuin. De bodemstructuur beïnvloedt de ontwikkeling en groei van planten. Gelukkig zijn er verschillende grondtestkits beschikbaar om u te helpen bepalen welke structuur het beste is voor uw tuin.
Bodem pH

Als je ooit geïnteresseerd bent geweest in het kweken van planten, heb je je waarschijnlijk afgevraagd wat de pH van de bodem is en wat het betekent voor je tuin. Het acroniem pH staat voor potenz Hydrogen, het eerste element in het periodiek systeem. Wanneer waterstofionen zeer actief zijn in een oplossing, geeft dit de zuurgraad of alkaliteit van een bodem aan. Plantenwortels zijn in staat om minerale voedingsstoffen op te nemen als ze in oplossing zijn.

U kunt de pH-waarde van uw grond verhogen door er veenmos of verrotte boombladeren aan toe te voegen. Deze methode is echter traag en vereist vaak meerdere behandelingen voordat de gewenste pH is bereikt. U moet ook jaarlijks de pH van uw grond testen en indien nodig aanpassingen maken. Het is aan te raden om een ​​grondtestkit te gebruiken om de huidige pH van de grond in je tuin te bepalen, omdat de pH van de grond recht evenredig is met het type plant dat je wilt kweken.
Oorspronkelijke planten

De beste inheemse planten voor uw tuin zijn planten die in uw lokale habitat groeien. Inheemse planten zijn over het algemeen beter voor schaduwrijke gebieden dan hosta of klimop. Black-eyed Susan is een uitstekende keuze voor een goedkope en vrolijke plant. Inheemse hoge grassen zijn Indian Grass en Big Bluestem. Kleine bomen zijn Pagoda Dogwood en Redbud. Sommige van deze soorten zijn ook eetbaar en trekken bestuivers aan.

De voordelen van inheemse landschapsarchitectuur zijn talrijk. Om te beginnen vermindert u de chemicaliën die op uw gazon worden gebruikt. Dit betekent schonere afvoer en veiligere watervoorziening. Naast dat ze gezonder zijn voor de mens, ondersteunen inheemse planten meer bestuivers, wat meer bloemen, fruit en groenten betekent. Ze ondersteunen ook een verscheidenheid aan nuttige insecten, waaronder bijen, vlinders en bijen. Een inheemse plantentuin past perfect bij elke tuinier. Volgens de Native Plant Trust zijn inheemse planten planten die van nature in uw regio groeiden voordat de Europeanen arriveerden. Ze omvatten bomen, struiken, varens en bodembedekkers.
Tuingereedschap

De wereldwijde markt voor tuingereedschap zal de komende negen jaar naar verwachting in een bescheiden tempo groeien. Het rapport richt zich op de belangrijkste trends, het concurrentielandschap en de belangrijkste spelers in de branche. Het verdeelt de markt per product, eindgebruiker en regio. Het rapport bevat ook een diepgaande concurrentieanalyse van de branche, met informatie over de belangrijkste spelers en productcategorieën. Dit zijn de belangrijkste spelers op de wereldwijde Tuingereedschap-markt:

Heggenscharen zijn bijvoorbeeld grote, schaarachtige apparaten die worden gebruikt om door houtachtige materialen tot een dikte van 1/2 inch te snijden. Ze worden geleverd met een metalen of houten handvat en een recht, gebogen of gekarteld mes. Een schoffelmes is ook een veelgebruikt hulpmiddel voor tuinieren, dat helpt bij het opbreken van grondklonten en handig is voor het wieden van tuinbedden. Tuinhandschoenen zijn ook essentieel omdat ze je handen beschermen tegen stekels en kleine beten.