Floriografie – Hoe bloemen onze emoties communiceren

Bloemen zijn geslachtsorganen die essentieel zijn voor de voortplanting. Deze geslachtsorganen adverteren een rijke voorraad stuifmeel en nectar. Stuifmeelkorrels gaan van een helmknop naar het stigma, dat ontkiemt en geslachtscellen vrijgeeft. Deze geslachtscellen transformeren de eitjes in zaden en de eierstokwand in een vrucht. Bloemen hebben ook een aantal andere functies, zoals het aantrekkelijk maken van twijgen, bladeren en bast voor bestuivers.
Floriografie

De praktijk van floriografie bestaat al eeuwen en is geëvolueerd tot een verfijnde vorm van het communiceren van onze gevoelens. Eeuwenlang hebben mensen bloemen gegeven en ontvangen als een vorm van cadeau geven of om oprechte wensen over te brengen. Floriography gebruikt bloemsoorten en kleuren om verschillende emoties over te brengen, van dankbaarheid tot vriendschap en sympathie. Tegenwoordig is de praktijk uitgegroeid tot een veelzijdige kunstvorm en wordt ze gebruikt door ontwerpers en kunstenaars over de hele wereld.
Structuur

Er zijn veel delen van een bloem, en een basiskennis van de structuur zal je helpen beter te begrijpen hoe het werkt. De bloembladen en kelkblaadjes zijn de buitenste delen van de bloem, terwijl de stamper de binnenste structuur is die de voortplantingsorganen bevat. Meeldraden zijn de stuifmeelproducerende delen van bloemen, terwijl de helmknop het deel van de stamper is dat aan het filament is bevestigd. Stuifmeel wordt vervolgens overgebracht naar de zaadknop door bestuivende dieren, zoals insecten, vogels en bijen.
Functies

Bloemen hebben verschillende doelen: ze produceren voortplantingscellen zoals stuifmeel en zaden, de slapende jonge planten van de volgende generatie. De voortplantingscellen in de bloem worden beschermd door de vrucht, die twee primaire functies heeft: als orgaan voor bestuiving en als beschermende barrière voor zaden. Het stigma en de eierstok helpen een bloem om zaden te produceren, en beide organen zijn belangrijk bij de voortplanting. Bloemen zijn de voortplantingsorganen van planten en zonder hen zouden er geen zaden zijn.
Attracties

Bloemen zijn meestal aanwezig tijdens speciale gelegenheden zoals vakanties. Ze zijn ook te zien in de etablissementen van Cebu. Eind oktober zijn overal kleurrijke bloesems te zien. Bezoekers van Cebu krijgen eind oktober ook de kans om kleurrijke bloemen te zien. Dit wordt het perfecte moment voor selfies! En het beste is: ze zijn gratis! Dus, wat houdt je tegen om deze plaatsen te bezoeken? Hieronder vindt u enkele goede redenen om ze te bezoeken.
Romeinse godinnen

Flora was een Romeinse godin van bloeiende planten, vooral die welke vruchten voortbrengen. Vanwege haar kwaliteiten als liefdesgodin werd ze aanbeden en geprezen door de Romeinen. Haar naam is ontleend aan een maand van de Romeinse kalender die overeenkomt met de moderne maand april. Behalve dat ze door de Romeinen werden aanbeden, beschouwden de Oscanen en Samnieten Flora als een godheid. Haar primaire functie was ervoor te zorgen dat de oogst goed was tijdens het herfstseizoen.
Voedsel

Een manier om verse bloemen te voorzien van de voedingsstoffen die ze nodig hebben, is door bloemenvoeding te gebruiken. Bloemenvoeding levert suikers waardoor bloemknoppen op natuurlijke wijze kunnen groeien. De suikers in de bloemenvoeding houden ook de stelen vrij van verstoppingen, wat belangrijk is voor het voeden en hydrateren van bloemen. Verse bloemen hebben geen wortels, dus het voedsel dat ze krijgen komt van de stengel. De volgende tips helpen je om je verse bloemen te voorzien van de voedingsstoffen die ze nodig hebben. Met onderstaande ingrediënten kun je ook je eigen bloemenvoeding maken.
Bestuiving

Bestuiving van bloemen is het proces waarbij vrouwelijke bloemen worden bevrucht met stuifmeel van mannelijke planten. Het stuifmeel, dat door dieren, insecten of de wind kan worden gedragen, wordt vervolgens overgebracht naar de vrouwelijke bloemen en begint het reproductieproces, wat uiteindelijk resulteert in een nieuwe plant. Bloemen voldoen echter zelden aan een bepaald bestuivingssyndroom. In plaats daarvan vertonen ze een mix van eigenschappen die hen in staat stellen succesvolle bestuivers te zijn.