De voordelen van tuinieren

In de industriële wereld neemt de populariteit van tuinieren toe. Mensen ontdekken de geneugten van zelfgekweekte groenten en fruit, die beter smaken dan die gekocht in een winkel. Ze worden zich ook meer bewust van de bedreigingen van het milieu en de grauwheid van het stadsleven leidt ertoe dat mensen de rust van een tuin herontdekken. Of u nu geniet van tuinieren om persoonlijke redenen of om ecologische redenen, de voordelen van tuinrecreatie zijn talrijk.
Tuinieren is een veelzijdige hobby

Als u op zoek bent naar een boeiende en lonende hobby, is tuinieren het proberen waard. Het stelt je niet alleen in staat om je eigen voedsel te verbouwen, het kan ook je relatie met anderen verbeteren. Tuinieren is een ideale activiteit voor gezinsleden van verschillende generaties. De meeste kinderen hebben geen idee hoe ze voedsel moeten verbouwen en hun grootouders hebben vaak veel kennis over traditionele teelttechnieken. Deze activiteit brengt mensen van verschillende generaties samen om kennis te delen en te binden.

Het is ook een geweldige manier om stress te verlichten. Tuinieren is een uitstekende stressverlichtende hobby en u helpt ook het milieu. Tuinieren verbetert niet alleen uw gezondheid, maar het helpt u ook geld te besparen. En als bonus ben je veel buiten! In feite heeft tuinieren een lange lijst met voordelen die gunstig kunnen zijn voor u en uw gezin.
Het is goed voor je gezondheid

Behalve dat het een vorm van lichaamsbeweging is, voorziet tuinieren je lichaam van een verscheidenheid aan heilzame voedingsstoffen. Naast het leveren van een verscheidenheid aan voedingsstoffen, is tuinieren een uitstekende manier om wat zonneschijn te krijgen. De matige blootstelling aan zonlicht voorziet het lichaam van de essentiële vitamine D, die invloed heeft op meer dan 1.000 genen in je lichaam. Andere gezondheidsvoordelen van vitamine D zijn onder meer een afname van het risico op hart- en vaatziekten en diabetes type 2, een betere botdichtheid en minder gevallen van artritis en gastro-intestinale klachten.

Planten in een tuin kunnen onze zintuigen versterken, vooral bij jonge kinderen die leren verschillende zintuigen te gebruiken. Voedsel dat in de tuin wordt gekweekt, kan ook goed zijn voor onze voeding, aangezien het geteelde fruit en de groenten voedzaam zijn en ons kunnen helpen om aan onze dagelijkse behoefte van de aanbevolen vijf per dag te voldoen. Door uw eigen groenten en fruit te verbouwen, kunt u er zeker van zijn dat u verse en gezonde producten krijgt. Tuinieren is een plezierige hobby voor het hele gezin en kan de gezondheid van uw gezin verbeteren.
Het is goed voor je bodem

Organische stof is een essentieel onderdeel van een gezonde bodem. Dit materiaal wordt door bodemorganismen afgebroken tot voedingsstoffen die planten kunnen gebruiken. Het verlucht ook de bodem, wat resulteert in een voedselrijke omgeving. Organische stof is goed voor zowel je planten als je bodem. U kunt organisch materiaal toevoegen door gevallen bladeren en gemaaid gras te composteren. De organische stof die u toevoegt, verbetert de structuur en textuur van uw grond. Organische stof bevat ook veel essentiële voedingsstoffen die je planten nodig hebben.

Een gezonde bodem bevat een diverse populatie bacteriën en microben. Planten vertrouwen op dit diverse ecosysteem om te overleven en te groeien. Zonder deze diverse microbiologie zullen ze niet zo groot worden of zoveel groenten produceren als ze anders zouden doen. Bovendien moet de grond gelijkmatig vochtig en goed belucht zijn. Bovendien moet u het gebruik van snelwerkende of geconcentreerde meststoffen vermijden. Kies in plaats daarvan voor een formule met langzame afgifte of een biologische.
Het is goed voor het milieu

Je eigen groenten en fruit kweken is een geweldige manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Lokaal geteelde producten vereisen geen plastic verpakking en je gebruikt minder pesticiden. Biologische boerderijen gebruiken geen chemicaliën, maar u kunt nog steeds geld besparen door lokaal geteeld voedsel te kopen. Ook heb je minder vrachtwagens die de weg verstoppen, wat goed is voor de lokale economieën. En tot slot, tuinieren draagt ​​bij aan het milieu.

Het is gemakkelijk om te vergeten dat tuinieren ook uw ecologische voetafdruk kan verkleinen. De hoeveelheid voedsel die we elke week kopen, is verantwoordelijk voor honderden liters brandstof. Door je eigen voedsel te verbouwen, kun je je ecologische voetafdruk nog verder verkleinen. Stortplaatsen liggen vol met afval, en ongeveer 30% daarvan is tuinafval en etensresten. Dit afval neemt kostbare ruimte in beslag en bovendien komt er methaangas vrij in de lucht, wat schadelijk is voor het milieu.