De voordelen van kamerplanten

Het aanleggen van een binnentuin kan een heerlijke ontsnapping zijn aan de hectische wereld buiten. Kamerplanten kunnen je humeur een boost geven en je algehele geluk vergroten, en kunnen helpen bij verschillende gezondheidsproblemen. Studies hebben aangetoond dat het introduceren van planten in je huis je kan helpen je humeur en concentratie te verbeteren. Ze kunnen ook het stressniveau verlagen. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van kamerplanten. Als je niet zeker weet welke kamerplanten je moet kiezen, overweeg dan om deze populaire soorten te proberen.
Aspidistra

Wil je een kamerplant met kleurrijk blad, dan is een Aspidistra plant een goede keuze. Hoewel het langzame groeiers zijn, hebben deze planten toch weinig onderhoud nodig. Aspidistra-planten zijn ook een goede keuze omdat ze lage temperaturen verdragen en weinig licht hebben. Het blad van de Aspidistra plant kan weken mee. Het is ook een ongediertevrije plant. Lees verder om meer te weten te komen over Aspidistra kamerplanten.
Vioolblad vijg

Als je van plan bent een kamerplant van Fiddle leaf-vijgen te kopen, moet je er eerst voor zorgen dat deze goed wordt bewaterd. De grond heeft de neiging om compact te worden na een lange periode van droogte. Hierdoor zal het water de kluit niet bereiken. Om dit te verhelpen, moet u de grond rond de wortels losmaken en lucht door de grond laten circuleren. Controleer de staat van de plant om de paar weken en bemest indien nodig. Je moet twee keer per jaar bemesten, in het voorjaar en de zomer. Lees altijd de aanwijzingen op de meststof voordat u deze aanbrengt en gebruik niet meer dan de helft van de aanbevolen hoeveelheid.
Chinese geldplant

Het bewateringsschema voor een Chinese geldplant is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de kwaliteit van de potgrond, de vochtigheid van de kamer en de luchttemperatuur. Planten die in terracotta potten groeien, hebben vaker water nodig dan planten in plastic potten. Draai de pot ook een keer per week om, zodat de grond en plant niet te droog worden. Een andere factor om te overwegen is het gewicht van de pot. Als de pot licht is, is het tijd om hem water te geven.
Platycerium wandae

Platycerium wanda’s zijn tropische kamerplanten met een lange geschiedenis. Platycerium wandae heeft een unieke aderstructuur, met hoge richels en kleine valleien. Deze varens groeien van nature in Madagaskar en staan ​​bekend als charles alfordii en P. wandae. Ze komen alleen voor in de provincies Antsiranana, Fianarantsoa en Toamasina, inclusief Foret d’Ambre. Platycerium wandae is een uitstekende keuze voor elke kamerplantencollectie.
Platycerium lanata

Platycerium lanata is een populaire tropische kamerplant die op boomstammen groeit. In het wild is deze plant slechts in zeldzame gevallen te vinden. Tegenwoordig is het grotendeels uitgestorven in zijn natuurlijke habitat, maar wordt het verkocht als kamerplant voor binnen. Door zijn afhankelijkheid van insecten is het niet eenvoudig om in een huiselijke omgeving te kweken. Dit artikel geeft informatie over hoe je voor je plant moet zorgen om hem te laten bloeien.
Platycerium sempervirens

Platycerium sempervirents kamerplanten zijn overal verkrijgbaar, maar zijn misschien moeilijk te vinden. De prijs varieert sterk, vooral vanwege de trage groei van deze planten. Misschien wilt u een jonge plant kopen om het proces te starten. Platycerium groeit op schors of aarde en kan om de twee of drie jaar worden getransplanteerd. Platycerium is niet giftig voor mensen en huisdieren.
Platycerium aglaonema

Platycerium aglaonemas gedijen goed bij gemiddeld indirect licht, maar ze kunnen ook overleven met lagere lichtniveaus. Om deze reden moet je wachten om ze naar binnen te brengen totdat de bovenste vijf centimeter van de grond droog is, tenzij ze bijzonder gestrest zijn door andere factoren, zoals te hoge vochtigheid of slechte verlichting. Als u ervoor kiest om aglaonema-planten te kweken in kamers met weinig licht, moet u ervoor zorgen dat u voldoende vocht geeft.