Kamerplanten kiezen

Als je overweegt een kamerplant te kopen, volgen hier een paar tips om je te helpen de juiste te kiezen. Kies eerst het type licht en de temperatuur die de plant nodig heeft en controleer vervolgens op ongedierte. Kies vervolgens een geschikte plaats om het te plaatsen. U kunt dit artikel ook lezen om de beste kamerplant voor uw ruimte te krijgen. Laten we beginnen! Genieten van! Laten we eens kijken naar enkele kamerplanten.
Een kamerplant kiezen

Het kiezen van een kamerplant is vergelijkbaar met het kiezen van een huisdier – het is belangrijk om je levensstijl af te stemmen op de plant die je kiest. Terwijl sommige planten constante aandacht nodig hebben, hebben andere weinig verzorging nodig, en je zult merken dat waterminnende planten snel afsterven in je huis. Bovendien moet u overwegen waar u de plant wilt plaatsen, omdat sommige soorten moeilijk te verzorgen zijn en veel ruimte nodig hebben.
Een type licht kiezen

Het kiezen van een type licht voor kamerplanten kan lastig zijn, omdat verschillende soorten planten verschillende niveaus van rood en blauw licht nodig hebben. Je kunt niet zomaar het type licht kiezen dat past bij de behoeften van je planten – je moet experimenteren en ontdekken wat voor jouw specifieke planten werkt. Bollen met volledig spectrum zijn de beste keuze als u de meest nauwkeurige reproductie van natuurlijk zonlicht voor uw planten wilt. Full spectrum lampen bootsen het licht na dat het dichtst van de zon komt.
Een temperatuur kiezen

Bij het kiezen van de juiste temperatuur voor uw kamerplanten, is het belangrijk om te onthouden dat ze inheems zijn in tropische of subtropische klimaten. Voor een gezonde groei moeten de dagtemperaturen 65 tot 75 graden Fahrenheit (18 tot 24°C) zijn. Hoewel de meeste kamerplanten in de zomer temperaturen tot 90 graden kunnen verdragen, doen ze het het beste in matig warme kamers. Hier zijn enkele tips om je kamerplanten gezond te houden.
Controleren op ongedierte

Ongedierte kan hinderlijk zijn en uw kamerplanten doden. Er zijn verschillende manieren om met dit ongedierte om te gaan, waaronder natuurlijke remedies. U kunt spintmijten doden door uw planten te vernevelen en regelmatig dode plantendelen te verwijderen. Kamerplanten kunnen ook besmet raken met ziekten als u niet regelmatig op ongedierte controleert. Ongedierte kan moeilijk te vermijden zijn, maar u kunt uw planten ertegen beschermen door deze tips te volgen.
Water geven

Kamerplanten kunnen sterk variëren in hun behoefte aan water. U kunt de hoeveelheid water die ze nodig hebben aanpassen door rekening te houden met hun oorspronkelijke habitat, grootte, licht, temperatuur en vochtigheid. Hoe groter het bladoppervlak van uw plant, hoe meer water hij nodig heeft. Tijdens de actieve groeiperiode zal een plant meer water opnemen dan een kleinere. Een bodemvochtmeter is daarom een ​​onmisbaar hulpmiddel. Als u er een gebruikt, kunt u de juiste hoeveelheid water bepalen die uw plant nodig heeft.
Verpotten

Als je kamerplanten hun huidige pot ontgroeien, is verpotten een prima oplossing. Door te verpotten krijgen de wortels meer ruimte. Zorg er bij het verpotten van je planten voor dat je grotere potten gebruikt dan je oude. Zorg voor een diepe, bredere pot, zodat de wortels van de plant voldoende ruimte hebben om te groeien. Zorg er ook voor dat de nieuwe pot drainagegaten heeft, omdat ondergedompelde planten kunnen afsterven.
Juiste luchtvochtigheid

Een evenwichtige luchtvochtigheid is essentieel voor de gezondheid en groei van uw kamerplanten. De ideale luchtvochtigheid ligt rond de 80-90%. De reden hiervoor is dat tropische planten geen direct zonlicht nodig hebben en het goed doen in deze omstandigheden. Vochtigheid wordt vaak over het hoofd gezien, maar is van groot belang voor planten. Planten hebben duizenden kleine poriën die huidmondjes worden genoemd aan de onderkant van de bladeren. Deze poriën laten water en voedingsstoffen door en spelen een vitale rol bij de fotosynthese. Ze nemen koolstofdioxide op en geven zuurstof af.