Kamerplanten – Wat zijn de beste kamerplanten om voor te zorgen?

Er zijn veel voordelen aan het verzorgen van kamerplanten. Afgezien van hun schoonheid, hebben ze ook tal van gezondheidsvoordelen. Planten verlagen het stressniveau, verbeteren de concentratie en kunnen je zelfs helpen om je algehele depressie te verminderen. Of je nu op zoek bent naar iets om je kamer op te fleuren of gewoon wat quality time in je huis wilt doorbrengen, kamerplanten brengen je gemoedsrust. Dit artikel geeft je een aantal ideeën over voor welke kamerplanten je moet zorgen.
Tropische kamerplanten

Tropische kamerplanten zijn geweldig voor badkamers omdat ze gedijen in vochtig, indirect licht. Helaas is de meeste huislucht vaak te droog voor deze kamerplanten. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kunt u de planten vernevelen, een luchtbevochtiger gebruiken, de planten bij elkaar zetten of de container boven een schotel water plaatsen. Als u niet zeker bent van de luchtvochtigheid in uw huis, kunt u een binnenthermometer aanschaffen. De meeste zijn goedkoop en nauwkeurig.

Planten kunnen worden gekweekt van kleine zaailingen tot zeven meter hoge monsters, afhankelijk van hun variëteit en kracht. De gemiddelde levensduur van tropische flora is twee tot vijf jaar. De meeste tropische kamerplanten zijn onderhoudsarm, met dikke wortels die naar beneden groeien. Als je ze overplant, zul je waarschijnlijk een kamerplantzuivering ervaren. U kunt zelfs worden gedwongen om ongewenste exemplaren te verkopen.
Fiddle leaf vijgen

Als je Fiddle Leaf Figs als kamerplanten hebt overwogen, ben je niet de enige. Deze planten zijn notoir huismussen, wat betekent dat ze niet graag bewegen. Als zodanig zullen ze waarschijnlijk gedijen in een relatief stabiele omgeving. Een goede vuistregel is om de grond vochtig te houden, maar niet volledig te laten uitdrogen. Als u uw Fiddle Leaf Fig-planten wekelijks vernevelt, blijven ze gezond en gelukkig.

Vijgen met vioolblad zijn binnenshuis zelden productief en produceren zelden fruit. Hoewel hun groeigewoonten aanlokkelijk zijn, zijn ze niet de beste keuze voor mensen met huisdieren. Fiddle-leaf vijgen produceren ook sap dat irriterend kan zijn voor ogen, mond en huid. Overweegt u deze plant dus als kamerplant, raadpleeg dan zeker een tuinman of een deskundige.
Chinese geldplant

Als je op zoek bent naar een onderhoudsarme kamerplant die symboliek en luchtzuivering brengt, overweeg dan de Chinese geldplant. Geplaatst in de grond van je Chinese geldplant, zal een munt geluk brengen met geld. Deze plant werd oorspronkelijk in 1946 in Europa geïntroduceerd door de Zweedse missionaris Agnar Espegren. De naam is afgeleid van het uiterlijk: de bladeren zijn zo groot als een munt, glanzend en aan de plant bevestigd door een stengel die een bladsteel wordt genoemd. Door zijn groeiwijze zal hij een groot aantal dochterplanten produceren, elk met hun eigen specifieke persoonlijkheid.

De Chinese geldplant gedijt in indirect licht, vooral op het zuiden. Het geeft de voorkeur aan gefilterd zonlicht en een temperatuur tussen de 13 en 30 graden Celsius. Houd er rekening mee dat hij niet van extreme temperatuurschommelingen houdt en het best in een ruimte wordt geplaatst die indirect licht of gefilterd zonlicht ontvangt. Het moet ook op een plek worden bewaard die niet direct wordt blootgesteld aan zonlicht, omdat directe zon de bladeren zal verbranden. Het meest geschikte licht voor deze plant is middelmatig tot fel indirect licht, of gefilterd zonlicht, maar niet te veel.