7 redenen waarom je dit jaar een nepkerstboom moet kopen

Laten we eerlijk zijn, echte bomen zijn een gedoe. Ze moeten worden bewaterd, ze kunnen rommelig zijn, en als je huisdieren of kleine kinderen hebt, moet je je ook zorgen maken over het risico dat ze worden aangevreten of gewurgd door klimop. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze nog weken na thuiskomst vreselijk ruiken totdat je ze in het water zet.

Ze zijn rommeliger en stinkender dan ooit tevoren.

Echte kerstbomen zijn erg mooi, maar er hangt een stevig prijskaartje aan, en het onderhoud is vaak rommelig. Ze moeten worden bewaterd, wat rommelig kan zijn als je geen goede standaard voor de grote gekochte kunstkerstboom hebt, en ze moeten dagelijks worden opgeruimd. Als je huisdieren of kleine kinderen hebt, moet je je ook zorgen maken over het risico dat ze worden opgegeten of gewurgd door klimop. Bovendien ruiken echte kerstbomen nog weken na thuiskomst vreselijk, totdat je ze in het water zet. Nepbomen daarentegen zijn gemakkelijk te gebruiken, goedkoop en schoon, en lijken bijna precies op echte bomen. Ze zijn er in allerlei vormen, maten en kleuren, en kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Ze kunnen jaar na jaar worden hergebruikt.

Echte kerstbomen zijn prachtig, maar ze zijn eenmalig te gebruiken. Je koopt er een, en na een paar weken moet je hem weggooien. Nepbomen daarentegen kunnen jaar na jaar worden hergebruikt. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en kunnen jarenlang worden gebruikt. Er zijn veel soorten bomen die zeer lang hergebruikt kunnen worden. Bovendien kunnen nepbomen ook worden gerecycled en na het kerstseizoen opnieuw worden gebruikt als decoratie, waardoor ze zeer milieuvriendelijk zijn.

Ze zijn goedkoper dan echte bomen.

Zoals hierboven vermeld, moeten echte kerstbomen worden schoongemaakt en bewaterd. Als je huisdieren hebt, zullen die ze waarschijnlijk vernielen. Sommige mensen moeten zelfs emmers onder echte bomen plaatsen om het weglopende water op te vangen. Bovendien gaan echte kerstbomen maar ongeveer twee weken mee voordat ze moeten worden weggegooid, wat betekent dat u volgend jaar een nieuwe moet kopen. Goedkope kunstkerstbomen daarentegen zijn herbruikbaar, gemakkelijk schoon te maken en kunnen vele jaren worden gebruikt. In tegenstelling tot echte bomen, zijn nepbomen een eenmalige aankoop die u jarenlang kunt gebruiken.

Conclusie

Echte kerstbomen zijn erg mooi, maar er hangt een stevig prijskaartje aan, en het onderhoud is vaak rommelig. Nepbomen daarentegen zijn makkelijk in gebruik, goedkoop en schoon, en zien er bijna precies zo uit als echte bomen. Ze kunnen jaar na jaar worden hergebruikt en zijn goedkoper dan echte bomen.