Het 4-stappen proces om uw eigen boerderijtuin te bouwen

Je hoeft geen boer te zijn om je eigen boerderijtuin te bouwen, maar het helpt wel! Het creëren van je eigen mini-boerderij is een uitstekende manier om je eigen voedsel te verbouwen, geld te besparen en gezonde groenten te krijgen. Als je een kleine achtertuin hebt of gewoon houdt van het idee van het kweken van je eigen gewassen, dan moet je overwegen om je eigen boerderijtuin te bouwen. Kom dan eens langs bij Garden Center Wemmel in Brussel voor een groot assortiment tuinartikelen voor uw boerderijtuin.

Een boerderijtuin is in principe een compacte en zeer productieve tuin die het hele jaar door gewassen produceert. Een goed aangelegde boerderijtuin kan met weinig moeite meerdere gewassen tegelijk produceren, op een zo klein mogelijke ruimte. En het beste is dat hij weinig onderhoud vergt als hij eenmaal is aangelegd. In dit artikel leest u hoe u uw eigen moestuin kunt aanleggen en vandaag nog kunt beginnen met het verbouwen van groenten thuis.

Stap 1: Beslis wat u gaat verbouwen

Beslis welk deel van uw eigendom u wilt verbouwen. Afhankelijk van de grootte van uw woning, kunt u kiezen voor een grote boerderijtuin of een kleine. Een kleine boerderij tuin op uw balkon zou groeien een verscheidenheid van kruiden, sla, tomaten en andere salade groenten. Een grote boerderij tuin op uw achtertuin zou groeien een verscheidenheid van fruitbomen zoals appels, peren, perziken, en pruimen.

U kunt ook chilipepers, maïs, bonen en andere groenten kweken om uw gezin het hele jaar door te voeden. Als u veel voedsel wilt verbouwen, moet u een zonnige plaats kiezen die minstens zes uur direct zonlicht per dag krijgt. Houd er rekening mee dat sommige planten, zoals maïs, de voorkeur geven aan veel zon, terwijl andere, zoals sla, de voorkeur geven aan schaduw. Je kunt altijd experimenteren en kijken wat in jouw omstandigheden het beste werkt.

Stap 2: Plan uw tuin

Beslis wat u wilt verbouwen. U kunt ook experimenteren door verschillende groenten samen te kweken. Planten die verschillende groeipatronen hebben, kunnen samen worden gekweekt. Zo kunt u uw tuinruimte maximaliseren en tegelijkertijd meer groenten oogsten dan wanneer u slechts één gewas had geplant.
– Kies planten die het best geschikt zijn voor uw locatie. Sommige planten groeien beter in bepaalde gebieden dan andere. U kunt ook experimenteren met planten die gewoonlijk in een warmer klimaat in uw omgeving groeien.
– Kies planten die goed samengaan. Sommige planten hebben gunstige effecten op elkaar, en sommige hebben nadelige effecten. Het kweken van planten die goed samenwerken wordt ‘companion planting’ genoemd. Enkele voorbeelden van planten die goed samengaan zijn maïs en bonen, tomaten en basilicum, bonen en wortelen, en radijs en sla.
– Kies planten met verschillende groeipatronen. Zo kunt u de ruimte in uw tuin optimaal benutten en tegelijkertijd meer groenten oogsten dan wanneer u slechts één gewas had geplant.

Stap 3: Bouw uw tuin

Beslis over het type tuin dat u wilt aanleggen. U kunt kiezen voor een verhoogde bedtuin, een containertuin of een traditionele ingegraven tuin. – Een verhoogde bedtuin is een geweldige optie als je slechte grond hebt of niet veel ruimte hebt. Dit type tuin is gemakkelijk aan te leggen, dus het is een goede keuze voor beginners. Verhoogde bedden zijn ook een goed idee voor plaatsen waar veel regen valt, omdat de grond in de bedden niet zo snel zal overstromen. Een ingegraven tuin is de meest traditionele vorm van tuinieren, en ook de meest populaire. U kunt een nieuwe tuin aanleggen of een bestaande uitbreiden. Een ingegraven tuin kan zowel gesloten als open zijn, en kan van bijna alles worden gemaakt.

Stap 4: Onderhoud uw boerderijtuin

Onderhoud uw tuin het hele jaar door. Er zijn een paar dingen die u kunt doen om uw tuin het hele jaar door goed te laten gedijen. Houd onkruid op afstand. Onkruid steelt voedingsstoffen en water van uw planten. U kunt mulch of een onkruidbarrière gebruiken om onkruid op afstand te houden. Voeg voedingsstoffen toe. Naarmate uw planten groeien, verbruiken ze de voedingsstoffen in uw grond. U kunt voedingsstoffen aan uw grond toevoegen door compost, mest of andere meststoffen toe te voegen.

Bescherm uw planten tegen ongedierte. Ongedierte kan uw planten snel vernietigen. U kunt natuurlijke methoden gebruiken zoals nuttige insecten, maar u kunt ook pesticiden gebruiken. Oogst je planten. Als je planten klaar zijn, zorg er dan voor dat je ze oogst. Als je dat niet doet, gaan ze dood en heb je er niets meer aan.

Tot slot

Door dit proces van 4 stappen te volgen, kun je gemakkelijk je eigen miniboerderij creëren en met weinig moeite beginnen met het kweken van groenten thuis. Een boerderijtuin kan verschillende gewassen tegelijk produceren met weinig moeite, in een zo klein mogelijke ruimte. Een goed ontworpen boerderij tuin kan veel voedsel produceren met weinig inspanning, in een zo klein mogelijke ruimte. Hij vergt weinig onderhoud als hij eenmaal is aangelegd, waardoor het een uitstekende manier is om uw eigen voedsel te verbouwen. Bij Jardinerie Bruxelles vindt u een keur aan artikelen, waar u uw boerderijtuin mee kunt vormgeven.